Uraanitietoa Pohjois-Karjalasta
 
 
 
 

Hylkäyspäätös vain siirtää uraanin etsinnän aloittamista

KTM on hylännyt Agricola Resources Plc:n valtaushakemukset Enossa ja Sallassa sekä varaushakemuksen Ahmovaarassa. Yhtiö ei ole toimittanut KTM:n pyytämiä kaivoslain mukaisia selvityksiä. Siis hakemukset ovat olleet puutteellisia.

Agricola Resources Plc ei ole koskaan ollut kaivosyhtiö, vaan se etsii mahdollisia kaivosalueita. Sillä on esisopimus kanadalaisen malminetsintäyhtiö Cooper Minerals Inc:n kanssa, jolla on tarkoitus saada tutkitut kaivosalueet kaupaksi jollekin kaivosyhtiölle. Cooper Minerals Inc. on tehnyt esisopimuksen Kuusamosta valtausoikeuksia hakeneen Namura Finland Oy:n osakekannan ostamisesta.

Nyt tehty hylkäyspäätös ei tarkoita sitä, että kansainvälisten yhtiöiden kiinnostus uraaninetsintään Kuusamossa, Sallassa tai Enon-Juuka välillä tulisi loppumaan. Agricola Resources Plc voi toimittaa uuden täydellisen hakemuksen tai tilalle tulee joku toinen yhtiö. Kaikki ennen uuden kaivoslain säätämistä jätetyt varaus-, valtaus- ja kaivospiirihakemukset käsitellään vanhentuneen kaivoslain mukaan.

Lisätietoja: 
Tuomo Tormulainen, 050 323 4368
http://uraanitieto.tormunet.fi

Linkit (eli töitä tutkivalle talousjournalismille):
Agricola Resources Plc: http://www.agricolaresources.com/index.html
Cooper Minerals INC: http://www.cooperminerals.com/news_releases.htm
 

Etusivulle
uraanitieto @ tormunet.fi 

Päivitetty 17.10.2006